In de praktijk

Lees hier wat ons en de Food & Industry bezighoudt.

Uitgelicht: Bedrijfsgroei in de Food & Industry

Groei in een productiebedrijf

Groei in een productiebedrijf

Bedrijfsgroei kent vele vormen. Denk aan een sausfabrikant die een tweede productielijn opzet of een frisdrankorganisatie die internationaal doorbreekt. Deze uitbreidingen brengen kansen én uitdagingen met zich mee. Welke impact heeft groei op de verschillende afdelingen binnen een productiebedrijf? En hoe speel je als organisatie effectief in op deze veranderingen? 

Lees meer
In de praktijk: Rijk Zwaan

In de praktijk: Rijk Zwaan

Een kijkje in de groei van veredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Er staat een flink groeiproject op de planning: in 2025 opent het veredelingsbedrijf een volledig nieuwe locatie. Op slechts 300 meter afstand van de huidige locatie komen nieuwe kantoren én een geheel nieuwe fabriek te staan. Dat betekent een nieuwe verdeling/indeling van teams en machines binnen Operations en daarnaast een platform voor groei.

Lees meer
Hoe enthousiasmeer je de nieuwe generatie?

Hoe enthousiasmeer je de nieuwe generatie?

Het vinden van de juiste mensen voor jouw organisatie kan een uitdaging zijn. Met de overvloed aan beschikbare informatie zijn professionals goed op de hoogte van wat er op de arbeidsmarkt te vinden is. Het is daarom essentieel om iets aantrekkelijks te bieden om nieuw talent aan te trekken. We spraken met algemeen directeur Jeroen Braam en commercieel directeur Joris Brussen van detacheringsorganisatie Yor-in over hun strategieën om de nieuwe generatie te enthousiasmeren voor het werken binnen de Food & Industry.

Lees meer

Ervaringsverhalen

Van SAP ECC naar SAP S/4HANA, de bijdrage van Karsten aan een efficiënte datamigratie

Van SAP ECC naar SAP S/4HANA, de bijdrage van Karsten aan een efficiënte datamigratie

Na zijn Bachelor Bedrijfskunde doet Karsten waardevolle ervaring op bij diverse opdrachtgevers. Waarna hij voor vier maanden op reis gaat naar de Filipijnen en Zuid-Korea. In augustus 2023 start hij als interim IT-professional bij Yor-in. Inmiddels is hij nu 4 maanden aan de slag bij Royal Swinkels als Data-analist.  Benieuwd wat zijn werk inhoudt en hoe hij te werk gaat bij Royal Swinkels? Je leest het in deze blog. 

Lees meer
Van boer tot vork: het opzetten van een kwaliteitssysteem voor een nieuwe plant.

Van boer tot vork: het opzetten van een kwaliteitssysteem voor een nieuwe plant.

Na het afronden van haar opleiding Food Technology, startte Merle als Quality Specialist bij Yor-in. Inmiddels is ze al 2,5 jaar een vertrouwd gezicht binnen onze club. Na een aantal succesvolle opdrachten binnen de Food & Industry, ging ze onlangs aan de slag bij Westfort Vleesproducten. Hier werkt Merle mee aan een innovatief project. Benieuwd wat ze precies doet? En hoe ze te werk gaat? Je leest het in deze blog. 

Lees meer
Waarom ik in HR de afwisseling vond waar ik energie van krijg

Waarom ik in HR de afwisseling vond waar ik energie van krijg

Na een vol jaar stage bij Mead Johnson, een halfjaar afstuderen bij Danone en bijklussen als Sourcer bij Yor-in, schoof ik voor mijn pre-master Business Administration weer in de schoolbanken. Daar koos ik bewust voor. Ik wilde me breed op leiden, want ik krijg energie van werk met veel afwisseling. Al snel merkte ik dat ik gewend was geraakt aan het werkende leven. Daarom liet ik Yor-in weten dat ik ging stoppen met mijn tweede studie. Tegelijkertijd wist ik: ik wil geen Recruiter worden. En toen rinkelde de telefoon.

Lees meer
Ik kies bewust voor de foodindustrie; het raakt iedereen!

Ik kies bewust voor de foodindustrie; het raakt iedereen!

Procedures, wet- en regelgeving en werkinstructies. Levensmiddelen kun je niet zomaar en zonder kwaliteitssystemen produceren. Voedselveiligheid moet altijd worden gewaarborgd. En precies deze combinatie vindt Tina Tsaparas interessant. Afgelopen jaar maakte ze de overstap van specialist naar Quality Assurance Manager bij Van Loon Group Almere. Hoe haar zoektocht verliep en waarom de keuze voor de industrie van de vleesvervangers? Dat vertelt ze hier!

Lees meer
Van horeca naar productieomgeving; ook in een koekjesfabriek draait het om de mensen

Van horeca naar productieomgeving; ook in een koekjesfabriek draait het om de mensen

Jarenlang was Arion van Ginneken werkzaam in de horeca- en evenementenbranche. Van grootschalige festiviteiten tot een diner voor twee in het Sprookjesbos van de Efteling. Hoewel zijn passie daar ligt, koelde het de laatste jaren af. Het werd tijd voor iets nieuws. Zijn doel: zichzelf breed oriënteren. Hij startte enkele jaren geleden als Ploegchef bij Merba, de Nederlandse marktleider in het produceren van koekjes.

Lees meer
Ontdek jouw potentieel als Interim Specialist bij Yor-in

Ontdek jouw potentieel als Interim Specialist bij Yor-in

Start je als Interim Specialist? Dan staat jouw ontwikkeling voorop. Om dat goed te begeleiden, verbinden we je aan een persoonlijke Resource Manager. De naam zegt het al: deze persoon managet onze belangrijkste resources, jij dus! En daar mag je best wat van verwachten, want we willen dat jij je welkom voelt en je alle kans krijgt om jezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen. Wat dat pallet van persoonlijke begeleiding inhoudt? Dat delen we met je in deze blog.

Lees meer
Het carrièrepad van Sandra

Het carrièrepad van Sandra

Na haar Master Health Food and Innovation Management, vertrok Sandra op reis naar Australië. Na haar reis, nu inmiddels alweer ruim 5 jaar geleden, startte ze in 2019 aan haar carrière als interim Operations Specialist bij Yor-in.

In deze vijf jaar, voerde ze acht verschillende projecten bij interessante opdrachtgevers uit. Ze kreeg tijdens de opdrachten met allerlei uitdagingen te maken. Volgens Sandra is het goed inzetten van je soft skills de grootste uitdaging tijdens een interim opdracht. Juist door een stapje extra te zetten en doorzettingsvermogen te tonen, zelfs bij moeilijkere opdrachten, kom je heel ver. Haar ontwikkeling ging in een stroomversnelling door deze instelling. Benieuwd wat precies haar loopbaan en aanpak is? Je leest het in deze blog.

Lees meer

Kennisdeling

De 5 voordelen van een interim Quality Specialist

De 5 voordelen van een interim Quality Specialist

Op de planning zie je dat de NVWA binnenkort op de stoep staat voor een audit. Er flitst van alles door je hoofd, want hoe complex is deze audit? Welke processen dien je voor die tijd écht te controleren? En de hamvraag: wie heeft er tijd om alle voorbereidingen te treffen en te checken? Ondanks dat je werkt met een kundig team, komt de dagelijkse operatie in gevaar wanneer een van hun dit oppakt. Een voorbeeld als deze biedt redenen genoeg om te kiezen voor een interim Quality Specialist. Waarom een interimmer in een situatie als deze de beste optie is? Hieronder sommen we de vijf belangrijkste voordelen voor je op.

Lees meer
Effectief meten: validatie & verificatie

Effectief meten: validatie & verificatie

Binnen een gezond productieproces blijf je continu optimaliseren. Door producten, processen of onderdelen hiervan te valideren en te verifiëren, met als doel om een van beide te verbeteren, op de markt te introduceren, of om de kwaliteit te waarborgen. Via validatie- en verificatieonderzoek test ik steeds of het proces en product (nog) voldoen aan de gestelde eisen. Echter, zie ik in de praktijk (steeds) vaker dat men deze onderzoeken door elkaar haalt. Wat het verschil is tussen die onderzoeken? En hoe je ze stapsgewijs uitvoert? Daarin neem ik je mee in deze blog.

Lees meer
Overweging: periodieke of structurele personeelsinvulling

Overweging: periodieke of structurele personeelsinvulling

Spontane audits, veranderende regelgeving en onvoorziene problemen bij productvrijgave voeren druk uit op de dagelijkse praktijk. Piekbelastingen als deze komen altijd ongelegen. Je komt er snel achter dat er extra handjes nodig zijn; mensen die de vloer op gaan en handboeken opstellen of bijwerken. Maar wanneer is jouw personeelstekort structureel? En wanneer is er sprake van een periodiek probleem? Met andere woorden, wanneer kies je voor een interim oplossing en wanneer ga je op zoek naar een collega in vaste dienst? Hieronder lees je hoe je die overweging voor jouw afdeling maakt.

Lees meer
RCA-CAPA op de werkvloer

RCA-CAPA op de werkvloer

Als kwaliteitsmedewerker behoort het overzicht bewaren over het kwaliteitsproces tot je takenpakket. Een belangrijk onderdeel: de vrijgave van producten. Hoe je weet of je iets vrij kan geven? Met de juiste procedures en de nodige lab analyses kom je een heel eind. Maar wat als er iets niet in orde blijkt? Dan ga je op onderzoek uit om erachter te komen wat er mis ging, hoe je het oplost en hoe je dit in de toekomst voorkomt. Veel bedrijven doen dit door middel van een RCA-CAPA onderzoek. Uit welke onderdelen dit onderzoek bestaat? En hoe je het toepast in de praktijk?

Lees meer
De rol van IT in een productieomgeving

De rol van IT in een productieomgeving

Merk jij dat IT professionals niet vanzelfsprekend hun weg vinden naar functies binnen de voedsel- en maakindustrie? En deel je onze mening dat dit zonde is, omdat IT’ers juist binnen deze branche een belangrijke rol spelen? In gesprek met IT professionals gebruikt onze recruiters voorbeelden uit de praktijk. Om op die manier uit te leggen welke rol IT of een specifieke functie inneemt in een productieomgeving. Door het beeldend uit te leggen, weten ze professionals te enthousiasmeren en productieprocessen inzichtelijk te maken. In deze blog geven we een tweetal van dit soort praktijkvoorbeelden. Hierin nemen we je mee in de meerwaarde van IT functies in een productieomgeving.

Lees meer
Hoe je Boolean search inzet op LinkedIn

Hoe je Boolean search inzet op LinkedIn

Een Boolean search kun je gebruiken om een bepaald zoekresultaat te genereren. Hoe meer gerichte termen je gebruikt, hoe groter de kans is dat je een geschikte kandidaat vindt. Via het SocialTalent programma volg ik een training tot Black Belt Ninja. In de training komen verschillende recruitmentonderwerpen aan bod. Een van die onderwerpen is Boolean search. In de training leer je hoe je een Boolean search opbouwt en hoe je die toepast op LinkedIn. Wat we hebben geleerd, vertellen we hieronder.

Lees meer