Aan de slag als Engineer bij Yor-in

Aan De Slag Als Engineer Bij Yor In

Het verhaal van Kevin Kuijpers.

Na een bezoek aan de kantoorboerderij wist ik het zeker. Ik tekende mijn contract bij Yor-in. Vanaf dat moment ging het snel. Ik stapte met Niek in de auto richting opdrachtgevers, verdiepte mij in de bedrijven én vond een interim opdracht die perfect matchte. Waarom ik als Mechanical Engineer startte bij Orangeworks? En waarom ik nog steeds iedere dag met plezier richting kantoor rijd? Ik vertel het je hier.

Veel kennis meesnoepen

Toen ik als eerste opdracht startte bij Orangeworks, vloog ik tussen de projecten door. Ik wisselde af tussen de verschillende soorten disciplines van de machinefabrikant. Een mooie kans om zo veel mogelijk kennis mee te snoepen! En was er halsoverkop een oplossing nodig? Dan dacht ik graag mee.

Een potje Tetris

Nu zit ik volledig op een groter project. Daar pak ik de kabelgootroutes, leidingroutes en het bijbehorende framewerk op mij. Zie het als een spelletje Tetris. Als Mechanical Engineer trek je een lijntje van A naar B. Zo kort mogelijk. In dat project neem ik niet de leiding, maar ik werk het wel uit. En dat is iets wat ik graag wilde leren.

Meer ontwerpen

Naast dat ik mijn kennis wilde verbreden, verdiepte ik mij in het vak als ontwerper. Waar ik bij mijn vorige baan als enige tekenaar veel vrijheid had, werkt Orangeworks met vaste standaarden. Dat was wennen in het begin. Uiteindelijk is het goed om deze zaken vast te leggen, want hiermee verklein je de kans op fouten.

 

Ik kies bewust voor de voedingsindustrie

Voordat ik bij Orangeworks aan de slag ging, werkte ik in de mengvoedingsindustrie. Daar deed ik veel praktijkervaring op. In de werkplaats boog ik mij onder andere over las- en plaatwerk, de assemblage van nieuwe machines en de revisie van oude installaties. Dan zie je pas echt wat een product met de machine doet. Als techneut is het belangrijk om daar een gevoel bij te hebben.

Veel facetten

Waarom ik mij wilde verdiepen in de voedingsindustrie? Voornamelijk omdat het een brede branche is. Werken met voedsel betekent voor een Mechanical Engineer dat je over veel facetten moet nadenken. Zo verwarm je leidingen om te voorkomen dat de chocolade vast komt te zitten.

Innovatieve sector

De invloed van voeding op de lichaam is groot. Om bijvoorbeeld bot te laten groeien, moet je bepaalde stoffen binnenkrijgen. Zeker nu ik zit te tobben met mijn afgescheurde kruisband, vind ik dat onwijs interessant. Daarnaast is de voedingsindustrie altijd in beweging. De innovatie in de sector is van groot belang, en houdt bovendien nooit op. Daarom vind ik het mooi om mij daarin te verdiepen. Om mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling ervan.

Een passie voor techniek

Mijn grootste drijfveer? Een resultaat leveren waar ik trots op ben. Als dat betekent dat ik af en toe een uur langer doorwerk, dan doe ik dat met liefde. En maak ik vandaag mijn tekening af, dan kunnen ze morgen in de werkplaats gelijk van start. Daarbij raffel ik niks af. Want ik vind het belangrijk om goed werk te leveren.

“Mijn grootste drijfveer? Een resultaat leveren waar ik trots op ben. Daarbij raffel ik niks af. Want ik vind het belangrijk om goed werk te leveren.”

Trots op mijn werk

Bij mijn vorige werk kraste ik eens mijn naam aan de binnenkant van een valpijp. Dat ziet toch niemand. En er stroomt de hele dag voedsel doorheen, waardoor het is weggesleten tegen de tijd dat ze de pijp openbreken. Hier zit ik puur als ontwerper en kan dat niet meer. Bij mijn laatste project was het bepalen van de leidingen was een complexe puzzel. Nu zie ik ze in de werkplaats van Orangeworks hangen en ben ik trots. Daar doe ik het voor.

Interim Specialist

Als Interim Specialist krijg ik de kans om rond te neuzen in de paden waarin ik wil rondneuzen, namelijk de voedingsindustrie. Tijdens de opdrachten doe ik zo veel mogelijk kennis op over de sector. Ik wil de vele aspecten proeven. Mijn volgende opdracht? Daar houd ik mij nog niet mee bezig. Ik plan niet te ver vooruit. Want zolang collega’s tevreden zijn over mijn werk én ik voel dat ik iets goeds doe, zit ik op m’n plek.