Food recruitment

De beste Specialisten binnen de Food & Industry

Wat is food recruitment?

Als je nieuwe medewerkers zoekt in de food, schakel je het liefst een expert in. Je zoekt talent met de juiste vaardigheden én mensen die goed passen bij de sfeer en dynamiek van dit type werkomgeving. Maar hoe vind je de beste Specialisten binnen de voedingsmiddelenindustrie? Met de juiste food recruitment aanpak. En daar is specifieke kennis voor nodig. Want hoewel de werving inhoudelijk niet veel anders is dan recruitment voor andere sectoren, is er toch een belangrijk verschil. Het onderscheid zit hem vooral in de inhoud: specifieke kennis van voedselproductie, kwaliteitsnormen en seizoensgebonden vraagstukken. Kennis waarmee Recruiters (latent) werkzoekenden in beweging krijgen. 

Ontwikkelingen in food recruitment

Als productiebedrijf kun je met verschillende ontwikkelingen te maken hebben. Bijvoorbeeld een nieuwe productielijn, toenemende ordercomplexiteit of veranderende regelgeving. Daarnaast zijn zaken als bedrijfsgroei, reorganisaties of personeelsuitval aan de orde van de dag. Genoeg redenen waarom er behoefte kan zijn aan extra ondersteuning. 

Maar ook aan de sollicitantzijde verandert er veel.  Door het toegenomen aantal vacatures is snel handelen van belang. Hierdoor is recruitment een focusgebied in plaats van ‘iets dat HR erbij kan doen’. Daarbij wisselen werknemers vaker van baan dan voorheen. Hierdoor ben je als werkgever vaker op zoek naar nieuwe medewerkers.

Het enorme aanbod in banen maakt het kiezen van een nieuwe uitdaging nog niet zo eenvoudig. Werkzoekenden steken hun tijd daarom in sollicitatietrajecten waar ze vertrouwen in hebben. Dit vraagt om een gerichte aanpak binnen food recruitment: persoonlijke en met kennis van zaken.

Uitdagingen in food recruitment

In de wereld van food recruitment sta je als werkgever voor verschillende uitdagingen. Eén daarvan is het aantrekken en behouden van nieuw talent. Alleen zichtbaar zijn wanneer er een vacature openstaat is niet voldoende om de juiste medewerkers te vinden. De sleutel tot succes is om voortdurend aanwezig te zijn op plekken waar potentiële nieuwe collega’s ook actief zijn. Dit vraagt om een proactieve aanpak, waarbij het creëren van een positieve candidate journey en het opbouwen van een sterk werkgeversmerk centraal staan. 

Een positieve bedrijfscultuur opbouwen is hierbij een essentieel onderdeel van het wervingsproces. Tijdens een interview met vakblad VMT, delen Jeroen Braam en Joris Brussen van Yor-in meer over dit onderwerp.

De aanpak van Yor-in

Gerichte sourcing en aanschrijven

Omdat de beste medewerkers vaak niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, zoeken we eerst binnen ons bestaande netwerk. Deze groep kandidaten bestaat uit gekwalificeerde professionals waar we al langere tijd contact mee hebben. Naast het benaderen van deze waardevolle contacten, zoeken we ook actief naar nieuw talent. Dit doen we door het aanboren van verschillende online en offline kanalen. Altijd met een inhoudelijk verhaal en een persoonlijke aanpak.

Krachtige campagnes

Door een strategische combinatie van online en offline benaderingen laten we jouw bedrijf opvallen in de competitieve arbeidsmarkt. We lanceren doelgerichte food recruitment wervingscampagnes op verschillende kanalen. Op plekken waarop jouw doelgroep actief is. Bijvoorbeeld LinkedIn, Google en Indeed. Bovendien gebruiken we gerichte content en pakkende visuals om de aandacht van potentiële kandidaten te trekken. Zo bereiken we professionals die bekend zijn met de uitdagingen en kansen in de foodindustrie.

Food recruitmentbureau

Ons recruitmentproces

Kennismaken en vacature ophalen

1: Kennismaken & vacature ophalen

Na een eerste belletje om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen komen we graag bij jou langs. Door onze klanten op locatie te bezoeken proeven we de sfeer en brengen we alle wensen in kaart. Zo brengen we jouw verhaal goed over en matchen we de vacature aan talent dat binnen de organisatie past. Na deze uitgebreide vacature intake brengen we jouw vacature onder de aandacht bij potentiële kandidaten.

Werving en marketingactiviteiten

2: Werving & marketingactiviteiten

Onze ervaren Recruiters brengen de vacature actief onder de aandacht bij een relevante groep kandidaten in de foodbranche. Tegelijkertijd zetten we krachtige wervingscampagnes op vanuit ons marketingteam om de juiste mensen te bereiken. We weten hoe belangrijk het is om op te vallen in de concurrerende foodmarkt, en we zorgen ervoor dat jouw vacature de aandacht krijgt die het verdient.

Contact en plaatsing

3: Contact & plaatsing

Gedurende het proces houden we jou op de hoogte met wekelijkse wervingsupdates. Zodra we een geschikte kandidaat voorstellen, gaat het proces verder bij jou. Uiteraard bieden we volledige ondersteuning aan zowel jou als de kandidaat om een succesvolle plaatsing te garanderen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat jouw food bedrijf verder groeit, met de juiste professionals aan boord.

De complete recruitment oplossing

Het vinden van de juiste match in food recruitment is meer dan alleen het invullen van een openstaande vacature. Het gaat om luisteren en ambities vertalen. Om zo de beste professionals in de food te vinden. Op deze manier lukt het om de beste match te maken tussen  vakkundige medewerkers en productiebedrijven. Dus zoek jij iemand die past binnen het team en de bedrijfscultuur? Iemand die meedenkt en groeit met de organisatie? Plaats dan jouw vacature bij Yor-in. Wij doen de rest.

Food detacheringsbureau

Specialist in de voedings- en maakindustrie

Opgebouwde expertise door de jaren heen

We begrijpen dat de foodbranche unieke eisen heeft. En dat het belangrijk is dat medewerkers de juiste expertise meebrengen. Daarom investeert Yor-in al 15 jaar in het opbouwen van een waardevol netwerk. Dagelijks spreken we kandidaten met uiteenlopende ervaringsniveaus uit verschillende vakgebieden. Zo kennen wij veel ervaren professionals, maar we staan ook in contact met opkomend talent.

Onze specialistische recruitment teams richten zich ieder op een eigen vakgebied: Finance, IT, HR, Quality, Operations en Recruitment. Het opbouwen van lange termijn relaties vinden we belangrijk. Zo praten we niet alleen over korte termijn doelen van een sollicitant, maar gaan we ook in op toekomstige plannen. We verkrijgen diepgaand inzicht in iemands ambities en werkervaring en matchen dit aan opdrachtgevers.

Door te werken met talentpools en het actief onderhouden van contact met eerdere kandidaten, plaatst Yor-in snel de juiste professional op de juiste plek. En wonnen we het vertrouwen van diverse bedrijven in de voedingsmiddelen- en maakindustrie.

Recruitment uitbesteden

Recruitment uitbesteden?

Het onderhouden van een kandidatennetwerk is behoorlijk intensief. Daarom is het uitbesteden van food recruitment een slimme zet. Ons ervaren team begrijpt de nuances en uitdagingen in de markt. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers door een soepel recruitmentproces op te zetten en zorgvuldige selecties te doen. Zodat jij alleen met de beste professionals aan tafel zit. En tijd overhoudt voor jouw kernactiviteiten.

Waarom anderen voor Yor-in hebben gekozen

Kiezen voor Yor-in als vaste food recruitment partner? Veel productiebedrijven gingen je voor. Door onze kwalitatieve aanpak, grote netwerk en specialistische kennis, vinden we de beste Specialist voor jouw vraagstuk.

  • Dat blijkt ook uit een hoge klanttevredenheid: onze opdrachtgevers waarderen ons met een 8.7/10. Wij begrijpen de druk en concurrentie in de foodbranche en bieden resultaten die voldoen aan jouw verwachtingen.
  • Ruim aanbod van vacatures: Met meer dan 136+ succesvol ingevulde vacatures in de foodbranche, bewezen we keer op keer dat we de juiste match vinden voor onze opdrachtgevers.
  • Uitgebreid netwerk: We staan in direct contact met meer dan 2500 professionals. Ondanks de grote vraag naar goed personeel, blijft ons netwerk groeien. En vullen we jouw vacatures in.
Food werving

Deze bedrijven gingen je voor

Logo Delinuts
Logo Fc Compact
Logo Innocent
Logo JDE
Logo MARS
Logo Ynsect Blanc HD
Mead Johnson
Nutricia
Plukon Wit
Refresco 1
SFB Logo Geel
Heinzlogo2 (1)
Een specialist van Yor-in

De voordelen van een Specialist van Yor-in

Specialisten van Yor-in doen in korte tijd veel werkervaring op bij verschillende opdrachtgevers. Hierdoor is hun instelling flexibel en zijn ze bekend met de dynamiek van een productiebedrijf. Dit maakt dat ze zich snel thuis voelen in jouw type werkomgeving. Daarnaast nemen ze nog iets anders mee: sociale vaardigheden en een proactieve houding. We horen vaak terug dat onze professionals echte verbinders op de werkvloer zijn. En bijdragen aan verhoogd werkplezier, effectieve communicatie en een goede samenwerking binnen het team.

Daarom weten bedrijven ons al jaren te vinden voor food recruitment oplossingen. Of je nu versterking zoekt voor jouw Finance, HR, IT, Operations, Quality of Recruitment afdeling, we gaan graag met je om tafel. Daarbij luisteren we goed naar jouw hulpvraag: ondersteuning tijdens een aankomende piek, of behoefte aan een Specialist met specifieke kennis.

We doen het net even anders

Je herkent een Specialist van Yor-in aan onze persoonlijke, actieve aanpak. Onze handen jeuken om met expertise vooruitgang te brengen in jouw organisatie. We stropen onze mouwen op en denken buiten de gebruikelijke kaders. Zo verrassen we onze opdrachtgevers met oplossingen die niet alleen effectief maar ook duurzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een nieuw IT systeem dat real-time gegevens verzamelt over jouw productieproces. Onze Specialisten brengen inefficiënties in kaart en optimaliseren de workflow. Het resultaat? Bijvoorbeeld minder papierafval, efficiënter energieverbruik en lagere productiekosten.

Direct contact met specialisten uit jouw vakgebied

Verhalen uit de markt

Ik kies bewust voor de foodindustrie; het raakt iedereen!

Ik kies bewust voor de foodindustrie; het raakt iedereen!

Procedures, wet- en regelgeving en werkinstructies. Levensmiddelen kun je niet zomaar en zonder kwaliteitssystemen produceren. Voedselveiligheid moet altijd worden gewaarborgd. En precies deze combinatie vindt Tina Tsaparas interessant. Afgelopen jaar maakte ze de overstap van specialist naar Quality Assurance Manager bij Van Loon Group Almere. Hoe haar zoektocht verliep en waarom de keuze voor de industrie van de vleesvervangers? Dat vertelt ze hier!

Lees meer
Van horeca naar productieomgeving; ook in een koekjesfabriek draait het om de mensen

Van horeca naar productieomgeving; ook in een koekjesfabriek draait het om de mensen

Jarenlang was Arion van Ginneken werkzaam in de horeca- en evenementenbranche. Van grootschalige festiviteiten tot een diner voor twee in het Sprookjesbos van de Efteling. Hoewel zijn passie daar ligt, koelde het de laatste jaren af. Het werd tijd voor iets nieuws. Zijn doel: zichzelf breed oriënteren. Hij startte enkele jaren geleden als Ploegchef bij Merba, de Nederlandse marktleider in het produceren van koekjes.

Lees meer
De rol van IT in een productieomgeving

De rol van IT in een productieomgeving

Merk jij dat IT professionals niet vanzelfsprekend hun weg vinden naar functies binnen de voedsel- en maakindustrie? En deel je onze mening dat dit zonde is, omdat IT’ers juist binnen deze branche een belangrijke rol spelen? In gesprek met IT professionals gebruikt onze recruiters voorbeelden uit de praktijk. Om op die manier uit te leggen welke rol IT of een specifieke functie inneemt in een productieomgeving. Door het beeldend uit te leggen, weten ze professionals te enthousiasmeren en productieprocessen inzichtelijk te maken. In deze blog geven we een tweetal van dit soort praktijkvoorbeelden. Hierin nemen we je mee in de meerwaarde van IT functies in een productieomgeving.

Lees meer