Aan de slag als Quality Specialist bij Yor-in

Blog Wouter

Na het afronden van zijn Bachelor Voedingsmiddelentechnologie stond Wouter voor de keuze: verder studeren of beginnen met werken. Door een gesprek met Tim van Yor-in raakte hij enthousiast over interim werk. Na een fijne kennismaking op de boerderij in Nijmegen, hakte Wouter de knoop door: hij koos voor een baan als Quality Specialist bij Yor-in.

In deze blog vertelt Wouter hoe het werk eruit ziet en waarom hij dit met plezier doet.

Van pinda tot pindakaas

Ik stapte met hoge verwachtingen de productielocatie van Intersnack binnen. Mijn eerste opdracht als Quality Technician via Yor-in staat op het punt om te beginnen. De geur van vers geroosterde noten en pinda’s komt me tegemoet.

Als Quality Technician ondersteun ik het QC team bij het oplossen van kwaliteitsmeldingen. Het doel? Kwalitatieve producten leveren die aan de consumentverwachting voldoen. Naast dat ik op de smaak van de pindakaas let, kijk ik ook naar de textuur en smeerbaarheid. Daarnaast controleer ik de kwaliteit van de verpakkingen.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Na een verse kop koffie schuif ik aan bij mijn eerste overleg van de dag. Samen met de verpakkings- en procesafdelingen maak ik een overzicht van de vragen en prioriteiten. Zijn er onveilige situaties geweest? Kwam de productkwaliteit in het geding? Welke vraag heeft voorrang?

Er komt veel kijken bij het produceren van een pot pindakaas. Als de temperatuur van de bakovens niet goed staat afgesteld, worden de pinda’s te donker gebrand en ontstaat er een bittere smaak. Als de kwaliteit niet optimaal is start ik een onderzoek om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Ik bekijk bijvoorbeeld of de receptverhoudingen kloppen en of de grondstoffen van de gewenste kwaliteit zijn.

Na de lunch

Tegen de middag verschuift mijn focus naar het keuren van producten. Met behulp van zorgvuldige steekproeven controleer ik of de verpakkingen goed sluiten en of de coderingen kloppen. Producten waarbij meer controle nodig is stuur ik door naar het lab. Wanneer er iets misgaat in de productie onderzoek ik of het product nog bruikbaar is. Dit zorgt voor minder of geen verspilling. Aan het eind van de dag neem ik contact op met leveranciers. Zo waarborg ik de hoogste kwaliteit van externe producten en grondstoffen.

Steeds een stapje beter

Mijn persoonlijke doel is om iedere dag mijn kennis, en daarmee mijn werkomgeving, te verbeteren. In de praktijk kom ik veel situaties tegen waarvan ik niet direct weet hoe ik ze aanpak. Bijvoorbeeld het valideren van een metaaldetector in het productieproces. Deze controleert of er geen metaaldeeltjes in het eindproduct zitten. Door op collega’s af te stappen en vragen te stellen, leer ik iedere dag bij. Hierdoor herken ik situaties sneller en weet ik elke dag beter te handelen.

Samen groeien

Bij Yor-in ontdek ik welke werkomgeving het beste bij mij past en wat mijn sterke kanten zijn. Daarnaast ben ik onderdeel van een hechte club collega’s. Loopt een interim Quality collega tegen een probleem aan, dan helpen we elkaar uit de brand. We wisselen ervaringsverhalen uit en vergroten elkaars kennis. Een mooie combinatie!

Werken bij Yor-in

Ben jij net als Wouter benieuwd naar de mogelijkheden van interim werk? En overweeg je een baan als Quality Specialist? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.