In de praktijk

Lees hier wat ons en de Food & Industry bezighoudt.

Uitgelicht: Bedrijfsgroei in de Food & Industry

Groei in een productiebedrijf

Groei in een productiebedrijf

Bedrijfsgroei kent vele vormen. Denk aan een sausfabrikant die een tweede productielijn opzet of een frisdrankorganisatie die internationaal doorbreekt. Deze uitbreidingen brengen kansen én uitdagingen met zich mee. Welke impact heeft groei op de verschillende afdelingen binnen een productiebedrijf? En hoe speel je als organisatie effectief in op deze veranderingen? 

Lees meer
In de praktijk: Rijk Zwaan

In de praktijk: Rijk Zwaan

Een kijkje in de groei van veredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Er staat een flink groeiproject op de planning: in 2025 opent het veredelingsbedrijf een volledig nieuwe locatie. Op slechts 300 meter afstand van de huidige locatie komen nieuwe kantoren én een geheel nieuwe fabriek te staan. Dat betekent een nieuwe verdeling/indeling van teams en machines binnen Operations en daarnaast een platform voor groei.

Lees meer
Hoe enthousiasmeer je de nieuwe generatie?

Hoe enthousiasmeer je de nieuwe generatie?

Het vinden van de juiste mensen voor jouw organisatie kan een uitdaging zijn. Met de overvloed aan beschikbare informatie zijn professionals goed op de hoogte van wat er op de arbeidsmarkt te vinden is. Het is daarom essentieel om iets aantrekkelijks te bieden om nieuw talent aan te trekken. We spraken met algemeen directeur Jeroen Braam en commercieel directeur Joris Brussen van detacheringsorganisatie Yor-in over hun strategieën om de nieuwe generatie te enthousiasmeren voor het werken binnen de Food & Industry.

Lees meer

Ervaringsverhalen

Kennisdeling

De 5 voordelen van een interim Quality Specialist

De 5 voordelen van een interim Quality Specialist

Op de planning zie je dat de NVWA binnenkort op de stoep staat voor een audit. Er flitst van alles door je hoofd, want hoe complex is deze audit? Welke processen dien je voor die tijd écht te controleren? En de hamvraag: wie heeft er tijd om alle voorbereidingen te treffen en te checken? Ondanks dat je werkt met een kundig team, komt de dagelijkse operatie in gevaar wanneer een van hun dit oppakt. Een voorbeeld als deze biedt redenen genoeg om te kiezen voor een interim Quality Specialist. Waarom een interimmer in een situatie als deze de beste optie is? Hieronder sommen we de vijf belangrijkste voordelen voor je op.

Lees meer
Overweging: periodieke of structurele personeelsinvulling

Overweging: periodieke of structurele personeelsinvulling

Spontane audits, veranderende regelgeving en onvoorziene problemen bij productvrijgave voeren druk uit op de dagelijkse praktijk. Piekbelastingen als deze komen altijd ongelegen. Je komt er snel achter dat er extra handjes nodig zijn; mensen die de vloer op gaan en handboeken opstellen of bijwerken. Maar wanneer is jouw personeelstekort structureel? En wanneer is er sprake van een periodiek probleem? Met andere woorden, wanneer kies je voor een interim oplossing en wanneer ga je op zoek naar een collega in vaste dienst? Hieronder lees je hoe je die overweging voor jouw afdeling maakt.

Lees meer
De rol van IT in een productieomgeving

De rol van IT in een productieomgeving

Merk jij dat IT professionals niet vanzelfsprekend hun weg vinden naar functies binnen de voedsel- en maakindustrie? En deel je onze mening dat dit zonde is, omdat IT’ers juist binnen deze branche een belangrijke rol spelen? In gesprek met IT professionals gebruikt onze recruiters voorbeelden uit de praktijk. Om op die manier uit te leggen welke rol IT of een specifieke functie inneemt in een productieomgeving. Door het beeldend uit te leggen, weten ze professionals te enthousiasmeren en productieprocessen inzichtelijk te maken. In deze blog geven we een tweetal van dit soort praktijkvoorbeelden. Hierin nemen we je mee in de meerwaarde van IT functies in een productieomgeving.

Lees meer