De 5 voordelen van een interim Quality Specialist

Van Loon21 12 2021 Epsilon Studios Ektor Tsolodimos (29 Van 30)

Op de planning zie je dat de NVWA binnenkort op de stoep staat voor een audit. Er flitst van alles door je hoofd, want hoe complex is deze audit? Welke processen dien je voor die tijd écht te controleren? En de hamvraag: wie heeft er tijd om alle voorbereidingen te treffen en te checken? Ondanks dat je werkt met een kundig team, komt de dagelijkse operatie in gevaar wanneer een van hun dit oppakt. Een voorbeeld als deze biedt redenen genoeg om te kiezen voor een interim Quality Specialist. Waarom een interimmer in een situatie als deze de beste optie is? Hieronder sommen we de vijf belangrijkste voordelen voor je op.

1. Ervaring

Doordat een interim professional verschillende opdrachten na elkaar uitvoert, staat de ontwikkeling van deze kracht nooit stil. Zij kiezen er bewust voor om op interim basis aan de slag te gaan, omdat ze het leuk vinden om hun kennis en ervaring in te zetten voor verschillende organisaties. Als organisatie kun je van deze kennis en ervaring gebruik maken. Zo huur je een specialist in die nét over de (systeem)kennis beschikt die jij op dat moment nodig hebt.

2. Groot netwerk

Een bureau heeft (vaak) meerdere interimmers in dienst. Dit soort organisaties zorgen er veelal voor dat hun professionals elkaar zo gemakkelijk mogelijk kunnen vinden. Wanneer iemand kennis tekort komt, kan die persoon een netwerk aan vakgenoten inschakelen. Tijdens georganiseerde activiteiten als terugkomavonden en workshops leren ze wie welke kennis in huis heeft. Daardoor weten ze wie ze kunnen inschakelen voor (specifieke) hulp. Doordat alle professionals met elkaar in contact staan, huur je niet één professional in, maar huur je een volledig netwerk met bijbehorende kennis en ervaring in.

3. Direct inzetbaar

Een interim-bureau heeft verschillende professionals in dienst die werken op detacheringsbasis. Daardoor hebben zij een goed overzicht van nieuwe en beschikbare professionals voor de komende periode. Dat betekent dat zij snel kunnen schakelen wanneer jij handen tekort komt. In dezelfde week kun je op basis van een kennismakingsgesprek een ‘go’ of ‘no go’ geven. Ben jij enthousiast over de interimmer, dan kunnen zij vaak dezelfde week of week erop al starten.

4. Frisse blik

Bij het nemen van lastige beslissingen is het fijn als er eens iemand anders meekijkt. Iemand neemt kennis mee uit eerdere werkervaring en kan daardoor een ander perspectief bieden. Met een frisse blik kan hij of zij het probleem onderzoeken en een efficiënte oplossing aandragen.

5. Werkdruk verlaagt

Omdat iemand direct meedraait, blijft de continuïteit op de afdeling gewaarborgd. Op die manier kan het team zijn huidige werkzaamheden uitvoeren, zonder dat zij overladen worden met extra werkzaamheden. Een tijdelijke kracht helpt zo de werkdruk behapbaar te houden.

Benieuwd hoe onze interim Specialisten jouw organisatie vooruit helpen? Bekijk dan onze beschikbare specialisten!