Van boer tot vork:

Het opzetten van een kwaliteitssysteem voor een nieuwe plant. 

Na het afronden van haar opleiding Food Technology, startte Merle als Quality Specialist bij Yor-in. Inmiddels is ze al 2,5 jaar een vertrouwd gezicht binnen onze club. Na een aantal succesvolle opdrachten binnen de Food & Industry, ging ze onlangs aan de slag bij Westfort Vleesproducten. Hier werkt Merle mee aan een innovatief project. Benieuwd wat ze precies doet? En hoe ze te werk gaat? Je leest het in deze blog. 

Uitdaging van Westfort Vleesproducten

Westfort Vleesproducten opent begin volgend jaar een nieuwe plant voor een nieuwe faciliteit: voorverpakte producten voor de Retailmarkt. En bij dit productieproces hoort een kwaliteitssysteem op maat. Met alle aspecten die hierbij komen kijken, zoals het behalen van een GFSI-certificaat, machinevalidatie en voedselveiligheid. 

Om dit project extra kracht bij te zetten, schakelde Westfort versterking in. Door het aannemen van een interim Quality Specialist via Yor-in.

Merle

Aanpak van Merle

Merle's werkzaamheden Bij Westfort zijn heel divers. Zo schrijft ze de ene dag nieuwe procedures, en coördineert ze de andere dag het specificatie- en labelbeheer. Ook brengt ze de voedsel- veiligheidsrisico's in kaart en zorgt voor het behalen van de benodigde certificaten. 

Het resultaat

Een nieuwe fabriek met een operationeel kwaliteitssysteem. Dat is waar Merle samen met haar collega's voor werkt. En waar zij het meeste plezier uithaalt? Onderdeel zijn van een gemotiveerd team dat samen de schouders eronder zet. Zoek jij ook Quality versterking voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.