Van SAP ECC naar SAP S/4HANA:

De bijdrage van Karsten aan een efficiënte datamigratie.

Na zijn Bachelor Bedrijfskunde doet Karsten waardevolle ervaring op bij diverse opdrachtgevers. Waarna hij voor vier maanden op reis gaat naar de Filipijnen en Zuid-Korea. In augustus 2023 start hij als interim IT-professional bij Yor-in. Inmiddels is hij nu 4 maanden aan de slag bij Royal Swinkels als Data-analist.  Benieuwd wat zijn werk inhoudt en hoe hij te werk gaat bij Royal Swinkels? Je leest het in deze blog. 

Uitdaging van Royal Swinkels

Karsten startte in januari dit jaar als Data-analist bij Royal Swinkels. Waarbij hij een directe bijdrage levert aan een efficiënte data migratie van SAP ECC naar SAP S/4HANA. Dit doet hij binnen alle SAP overgangsprojecten in de landen; UK, Frankrijk, Italië en Bier & Co in Nederland.

Om deze projecten extra kracht bij te zetten, schakelde Royal Swinkels versterking in. Door het aannemen van een interim IT Specialist via Yor-in.

Karsten

Aanpak van Karsten

De werkzaamheden van Karsten zijn erg veelzijdig en impactvol. De ene dag is hij bezig met verschillende onderzoeken, dataopschoning of het opstellen van de volledige pricing structuur. De andere dag focust hij zich op het begeleiden van de opzet van Data Quality dashboards. Dit met het oog op de toekomst en het blijven door ontwikkelen van de data volwassenheid binnen Royal Swinkels.

Hierbij houdt hij zich bezig met verschillende aspecten, zoals:

  1. Het uitstippelen van de migratiestrategie
  2. Data opschoning
  3. Waarborgen van datakwaliteit

Het resultaat

In de UK is de eerste roll-out van het nieuwe SAP S/4HANA systeem een feit. Mede door Karstens bijdrage aan het proces kon Royal Swinkels dit realiseren. Geen dag is hetzelfde bij Royal Swinkels, wat Karsten erg leuk vindt aan zijn opdracht.  Zoek jij ook IT versterking voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.