Een kijkje in het carrièrepad van Sandra, Operations Specialist bij Yor-in.


''Als de berg niet naar Mozes komt, dan gaat Mozes naar de berg''.

Na haar Master Health Food and Innovation Management, vertrok Sandra op reis naar Australië. Na haar reis, nu inmiddels alweer ruim 5 jaar geleden, startte ze in 2019 aan haar carrière als interim Operations Specialist bij Yor-in.

In deze vijf jaar, voerde ze acht verschillende projecten bij interessante opdrachtgevers uit. Ze kreeg tijdens de opdrachten met allerlei uitdagingen te maken. Volgens Sandra is het goed inzetten van je soft skills de grootste uitdaging tijdens een interim opdracht. Juist door een stapje extra te zetten en doorzettingsvermogen te tonen, zelfs bij moeilijkere opdrachten, kom je heel ver. Haar ontwikkeling ging in een stroomversnelling door deze instelling. Benieuwd wat precies haar loopbaan en aanpak is? Je leest het in deze blog.

Loopbaan bij Yor-in

Na het afronden van de Master Health Food and Innovation Management startte Sandra haar carrière in Australië. Terug in Nederland vond ze al snel haar draai als Quality Specialist bij Yor-in. Inmiddels is ze al vijf jaar onderdeel van onze club. Ze begon als Quality Specialist, maar is nu Operations Specialist. In deze periode hielp ze al veel organisaties vooruit met haar kennis van Continuous Improvement, kwaliteitsmanagement en innovatie.

Ook qua ontwikkeling zat Sandra niet stil. Zo behaalde ze de Lean Green Belt en de Lean Six Sigma Black Belt. Kennis die ze meeneemt naar haar volgende interim opdrachten.

Sandra Jenniskens 2

Uitdagingen tijdens haar opdrachten

Volgens Sandra zijn de grootste uitdagingen binnen een opdracht de soft skills. Het bedenken van een strategie is vaak pas het beginpunt, maar brengt, -zoals elke verandering-, weerstand met zich mee. Hoe creëer je draagvlak onder de medewerkers? En krijg je iedereen vol motivatie in de startblokken? Een systematische aanpak levert sneller resultaat en levert een hogere efficiëntie. Én door soms net dat stapje extra te zetten en vol te houden, ook bij moeilijkere opdrachten, heeft ze veel bereikt.

De aanpak van Sandra

''Als de berg niet naar Mozes komt, dan gaat Mozes naar de berg''. Sandra is proactief en pakt iedere uitdaging met beide handen aan. Ze gaat zelf op zoek naar antwoorden wanneer deze er niet zijn.