Deze 5 HR & Recruitment functies kom je tegen in de Food & Industry

19 07 2022 Epsilon Studios Ektor Tsolodimos

1. Recruiter

Als Recruiter speur jij het internet af om de beste kandidaat voor een openstaande vacature te vinden. Je struint door tientallen CV’s en LinkedIn-profielen, op zoek naar die ene perfecte match. Als je die gevonden hebt, stuur je een persoonlijk bericht of pak je de telefoon. Tijdens een kennismakingsgesprek tast jij af of een sollicitant past qua ervaring, skills én persoonlijkheid. Daarbij deel je informatie over de benodigde kwalificaties en certificeringen voor de productieomgeving waar de kandidaat aan de slag gaat.

2. HR Adviseur

De rol van een HR Adviseur is breed. Je ondersteunt verschillende afdelingen en teams met het oplossen van personeelsgerelateerde vraagstukken. Daarbij ben je het eerste aanspreekpunt voor vragen over zaken als arbeidsvoorwaarden, verlof en ziekteverzuim. Ook adviseer je managers hoe om te gaan met veiligheidssituaties in de fabriek. Ten slotte help je collega’s met het in kaart brengen van hun sterke punten en ontwikkelingsbehoeften.

3. HR Manager

Als HR Manager stimuleer je een cultuur waarin groei en ontwikkeling bovenaan de agenda staan. Je ontwikkelt en implementeert het HR-beleid van de organisatie. En door medewerkers op het goede moment de juiste kansen te bieden, zorg je voor betrokken en gemotiveerde teams. In een productieomgeving hou je extra rekening met seizoensgebondenheid van het werk, de fysieke belasting van de functies en de specifieke vaardigheden die nodig zijn. Daarbij zet je trainingsprogramma’s op, bijvoorbeeld over machinegebruik of persoonlijk leiderschap.

4. HR Business partner

De HR Businesspartner is als de rechterhand van het managementteam. Je gebruikt data-analyses om inzicht te krijgen in de laatste trends en ontwikkelingen. Met jouw kennis en inzicht ontwikkel je een HR-beleid dat perfect aansluit op de bedrijfsstrategie. Naast strategisch advies richt je je op talentmanagement, communicatie en employee engagement. Bijvoorbeeld door een nieuw onboardingprogramma te ontwikkelen of medewerkers te helpen met doorgroeien naar een andere functie. Zo bevorder je een positieve werkcultuur en realiseer je meer blije gezichten op de werkvloer.

5. Learning & Development Specialist

Hoe ontwikkel je de kennis en competenties van medewerkers optimaal? Dit is waar de Learning & Development Specialist om de hoek komt kijken. Binnen een productieomgeving spelen efficiëntie, productiviteit en veiligheid een belangrijke rol. Een Learning & Development Specialist ontwikkelt trainingen op maat, bijvoorbeeld over het naleven van specifieke kwaliteitsnormen. Dit leidt bijvoorbeeld tot minder afval en verspilling binnen de fabriek. Ook neem je de ‘manier van leren’ onder de loep. Zo kiezen organisaties steeds vaker voor digitale leermiddelen, zoals e-learnings. Hierdoor kunnen medewerkers hun kennis bijspijkeren waar en wanneer het hun uitkomt. En pikken ze nieuwe kennis sneller op!

Meer weten?

Wil jij als HR of Recruitment Specialist jouw baanmogelijkheden binnen de voedsel- en maakindustrie bespreken? Of ben je benieuwd naar de groeimogelijkheden? Bekijk dan onze HR of Recruitment vacatures.