De zoektocht naar de juiste persoon

Vakkundig personeel is onmisbaar voor een soepel productieproces. Het is geen geheim dat het vinden van goede medewerkers tijd en aandacht kost. Zelfs als je jouw recruitmentafdeling op orde hebt, staan vacatures soms lang open. En dat leidt tot productieonderbreking, kwaliteitsproblemen of een te hoge werkdruk bij bestaande collega’s. Tijd om een food recruitment specialist in te schakelen.

Yellowrockets 171221 25

Ons stappenplan

1 (2)

Kennismaking

We komen bij je langs om jouw bedrijf te leren kennen. Zo krijgen we een goed beeld van de werkomgeving begrijpen we jouw wensen het beste.

2 (2)

Screening

Vervolgens spitten we de arbeidsmarkt door. Via een telefonische screening maken we een eerste selectie. En beoordelen we welke profielen bij jouw vraag passen.

3 (2)

Intake

De beste kandidaten nodigen we uit voor een intakegesprek bij ons op kantoor. Daarna ontvang jij een CV en introductie van geschikte profielen.

4 (2)

1e gesprek

Jij beslist welke kandidaten je graag wilt ontmoeten. We plannen de eerste gesprekken in bij jou op locatie. En nemen de opvolging uit handen. 

Yor In Poppies Bakeries 13 10 2023 Epsilon Studios Ektor Tsolodimos 14

Persoonlijk contact

Onze Recruiters staan in contact met kandidaten die actief een nieuwe baan zoeken. Maar ook met personen die niet direct van werkgever willen wisselen. De eerste indruk telt. Hoe klinkt iemand aan de telefoon? Stelt diegene zelf ook vragen? Door te investeren in een langetermijnrelatie leggen we makkelijk contact wanneer er een vacature ontstaat. 

Zit de perfecte match nog niet in ons netwerk? Dan gaan we op zoek naar nieuw talent. Hierbij geven we ook realistisch advies over de haalbaarheid van de functievereisten. Door naar het totaalplaatje te kijken vinden we een oplossing die past. Benieuwd hoe we dit aanpakken? Lees dan verder!

Werken in de food

Met 15 jaar ervaring kent Yor-in de Food & Industry door en door. Zoek jij een personeelsoplossing? Wij komen persoonlijk langs om jouw organisatie te leren kennen. Dagelijks interviewen wij professionals uit verschillende sectoren. Door te vragen naar specifieke vaardigheden en interesses achterhalen we of iemand geschikt is voor werken in de food. Komt iemand uit een andere branche maar heeft hij of zij wel een passie voor productieprocessen? Dan nemen we dit mee in de evaluatie. 

Daarbij richten onze specialistische recruitment teams zich ieder op een eigen vakgebied: Finance, HR, IT, Operations, Quality of Recruitment. Hierdoor kennen we de materie en voeren we inhoudelijke intakegesprekken. Zo nemen we een groot deel van jouw voorselectie uit handen. Wanneer wij bijvoorbeeld een Quality- of HR Specialist bij jou introduceren, weet je zeker dat deze persoon de juiste set aan vaardigheden meeneemt. 

Yor In Poppies Bakeries 13 10 2023 Epsilon Studios Ektor Tsolodimos 29

Yor-in talentpools

Wij helpen onze opdrachtgevers vooruit met een sterk kandidatennetwerk. Dit bouwen we op door in contact te blijven met eerdere sollicitanten, het opzetten van referralprogramma’s en persoonlijke werving. Ook zoeken we continu nieuw talent om, nu of in de toekomst, mee samen te werken. Zo steken we tijd in professionals die zich enkel aan het oriënteren zijn. 

Hoe we contact onderhouden hangt af van de voorkeur van de kandidaat. Via LinkedIn, telefonisch of face to face. We bespreken welke doorgroeimogelijkheden iemand op de lange termijn heeft. Of hoe een carrièrepad via Yor-in eruitziet. Hierbij zoomen we samen in op de ambities van een professional. Tijdens het gesprek is er aandacht voor vakinhoudelijke kennis én persoonlijke ontwikkeling.

Samengevat groeit onze talentpool met de dag, waardoor we snel de juiste persoon bij jou aan tafel krijgen.

Nieuw talent

Iedere dag komen er nieuwe werknemers bij op de arbeidsmarkt. Of stromen professionals door naar een andere functie. Via verschillende kanalen, zoals LinkedIn, Google of Indeed, benadert Yor-in de kandidatenmarkt proactief en op persoonlijke wijze. Daarnaast zijn we te vinden op branchegerichte evenementen en specifieke social media groepen. Ontdekken we dat onze doelgroep actief is op een nieuw platform? Dan zijn wij daar ook! 

Natuurlijk doen we er ook alles aan om door nieuw talent gevonden te worden. We lanceren gerichte wervingscampagnes, waarmee we kandidaten al vroeg in hun carrière bereiken. Dit begint bij afstudeerders, zoals professionals die net klaar zijn met een opleiding Accountancy of Technische Bedrijfskunde.

Hoe bepalen we welk talent geschikt is voor jouw organisatie? Dat is waar de interviewgesprekken om de hoek komen kijken. In het volgende stuk lees je meer over ons selectieproces.

Interviews

Door een grondige CV-analyse en het stellen van gerichte vragen stellen we vast of een profiel aansluit. Zijn we na de telefonische screening enthousiast? Dan nodigen we iemand uit voor een gesprek bij ons op kantoor. We vragen hoe iemand zijn of haar kennis in de praktijk toepast. Of wanneer diegene succesvol is in de huidige functie. Door de jaren heen bouwden we veel branchekennis op en ontwikkelden we onze interviewvaardigheden. Hierdoor vormen we snel een goed beeld van iemands ervaring en ontwikkelpotentieel. We spreken dezelfde taal als de kandidaten in het vakgebied en gaan diep in op de inhoud. Daarbij letten we ook op het type persoon en beoordelen we of er een match is met jouw organisatiecultuur.

19 01 2023 Epsilon Studios Ektor Tsolodimos 8
19 01 2023 Epsilon Studios Ektor Tsolodimos 9

De ideale kandidaat

Het plaatsen van de juiste persoon op de juiste plek brengt voordelen met zich mee. Zoals hoge productiviteit en effectieve samenwerking met andere teamleden. Het gaat niet alleen om de expertise die iemand met zich meebrengt, maar ook om de persoonlijke klik. Past iemand niet bij de normen en waarden van jouw bedrijf? Ook dan zijn we transparant en zoeken we door naar de perfecte match.