Deze 5 IT functies kom je tegen in de voedsel- en maakindustrie

19 01 2023 Epsilon Studios Ektor Tsolodimos 13

Dat IT een belangrijke rol speelt in een productieomgeving wisten we al. Digitalisering in de fabriek verlaagt productiekosten, vermindert fouten en zorgt voor meer kwaliteit. Overweeg jij een (nieuwe) baan in de IT? En ben jij benieuwd welke 5 functies veel terugkomen in de voedsel- en maakindustrie? Wij zetten het voor je op een rijtje:

1. Systeembeheerder

Een Systeembeheerder zorgt voor een stabiel productiesysteem. De hardware, software en netwerken moeten op de juiste manier geconfigureerd zijn. Zo voorkom je storingen en blijft de productie draaien.

2. Applicatiebeheerder

Goed werkende applicaties zijn onmisbaar in een productieomgeving. Wie hiervoor verantwoordelijk is? De Applicatiebeheerder! Door zijn of haar inspanningen zijn andere medewerkers in staat om hun werk goed te doen. Zo voeren onze Quality collega’s de juiste kwaliteitscontroles uit en genereren de Finance Specialisten waardevolle rapporten.

3. Software Ontwikkelaar

Applicaties in een productieomgeving worden natuurlijk door iemand gemaakt. Een Software Ontwikkelaar ontwerpt en onderhoudt de software die in een productieomgeving wordt gebruikt. Deze oplossingen ondersteunen de bedrijfsprocessen in de fabriek.

4. IT Manager

Een IT Manager stuur het IT team aan en heeft het totaaloverzicht. IT heeft pas echt meerwaarde als deze naadloos aansluit op de bedrijfsstrategie. Dit vertaalt zich in meer winstgevendheid, betere interne communicatie en tevreden klantrelaties.

5. Business Analist

Een Business Analist is de brug tussen ‘de werkvloer’ en de IT afdeling. Hij of zij vertaalt wat medewerkers in het veld nodig hebben richting de technische collega’s. Hierdoor kan het IT team oplossingen ontwikkelen die het werk prettiger maken.

Meer weten?

Wil jij als IT’er jouw baanmogelijkheden binnen de voedsel- en maakindustrie bespreken? Of ben je benieuwd naar de groeimogelijkheden? Onze Recruiters gaan graag met je om tafel.